Νέα

Οδηγός για την σωστή επιλογή πλακιδίων μπάνιου

Ξύλινα πλακάκια δαπέδου στο Σαλόνι

Είδη πλακιδίων

Τα κεραμικά πλακάκια αποτελούν μια καλή λύση στην ανακαίνιση μπάνιου καθώς, είναι αρκετά αντιολισθητικά, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλα για το δάπεδο του μπάνιου.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κεραμικών πλακιδίων: Υαλωμένα και ανυάλωτα. Τα υαλωμένα έχουν επικάλυψη σμάλτου πάνω στη κεραμική μάζα τους και τα συναντάμε σε τρεις βασικού τύπους επιφανειών: ματ, ημιγυαλιστερές και γυαλιστερές, σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων. Τα ανυάλωτα δεν φέρουν σμάλτο στην επιφάνειά τους. Αποτελούνται από μια πλήρως υαλοποιημένη κεραμική μάζα, με αυξημένη μηχανική αντοχή και αντοχή στην καταπόνηση. Τοποθετούνται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους υψηλής κυκλοφορίας και μπορούν να έχουν επιφάνεια με υψηλό δείκτη αντιολισθηρότητας.

Όταν αναφερόμαστε στα ξύλινα πλακάκια, εννοούμε κομμάτια ξύλου που μπορούν να τοποθετηθούν στη σειρά, ώστε να αντικαταστήσουν τα πλακάκια. Καθώς το φυσικό ξύλο δεν απωθεί εντελώς την υγρασία δεν προτιμάται για τη διακόσμηση των χώρων του μπάνιου. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί τη χρήση ξύλινων πλακιδίων χρειάζεται οι ξύλινες επιφάνειες του μπάνιου να βαφτούν με ένα ειδικό βερνίκι, το οποίο μπορεί κάποιος να βρει στα χρωματοπωλεία.Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να επιλέξετε κεραμικό πλακάκι που μοιάζει με το φυσικό ξύλο, απολαμβάνοντας έτσι τα οφέλη του κεραμικού πλακιδίου.

Τα φυσικά πλακάκια πέτρας μπορεί να είναι όμορφα, αλλά ως ένα φυσικό προϊόν έχει λιγότερο ομοιόμορφο χρώμα και μοτίβο, απαιτούν περισσότερο σχεδιασμό για τη χρήση και την εγκατάσταση. Τα βιομηχανικά πέτρινα πλακάκια είναι ομοιόμορφα σε πλάτος και μήκος. Τα πέτρινα πλακάκια είναι ανθεκτικά στη φωτιά και μπορούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα θερμοκρασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν διαλέξετε πέτρινα πλακάκια για το μπάνιο σας χρειάζεται να προσέξετε τον τρόπο τοποθέτησης τους. Η πέτρα, σαν υλικό, είναι αρκετά ολισθηρή. Έτσι , η πέτρα αποτελεί ιδανική επιλογή για τους τοίχους, ή τη χτιστή ντουζιέρα όχι όμως για το δάπεδο.

Τα μαρμάρινα πλακάκια μπάνιου προσθέτουν κύρος και μεγαλοπρέπεια στο μπάνιο. Στην περίπτωση χρήσης φυσικού μαρμάρου έχουν σημαντικό κόστος. Αυτό σημαίνει, πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση, την οποία είναι καλό να μελετήσετε με τη βοήθεια ενός επαγγελματία, προτού την υλοποιήσετε.

Το μωσαϊκό επίσης αποτελεί μια λύση για την ανακαίνιση και διακόσμηση του μπάνιου καθώς μπορεί να φτιαχτεί από διάφορα υλικά, όπως μάρμαρο, πέτρα και γυαλί. Τα σχέδια που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι αμέτρητα, όπως και τα χρώματα. Βέβαια, αν θέλετε να ακολουθήσετε ένα πιο μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης, ίσως το μωσαϊκό να μη σας προσφέρει την αφαιρετική τεχνοτροπία που αναζητείτε.

Πλακάκια μπάνιου για ανακαίνιση

Ιδέες διακόσμησης – Χρώματα στα πλακάκια

Σε ότι αφορά τα χρώματα ένας συνδυασμός γκρι-λευκού ή γκρι-μαύρου μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός απόλυτα μοντέρνου μπάνιου. Για ένα φωτεινό και κομψό μπάνιο, κινηθείτε σε αποχρώσεις του μπεζ. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις ή να το «σπάσετε» με καφέ ή λευκά έπιπλα. Ιδιαίτερα τα ξύλινα στοιχεία– είτε στο πάτωμα είτε στα έπιπλα- μπορεί να δώσουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο spa. Το μπλε είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα για το μπάνιο. Αν το προσθέσετε σε ένα δωμάτιο με λευκά έπιπλα αμέσως ο χώρος αποπνέει φρεσκάδα. Το μπλε επίσης δίνει μια αίσθηση θαλασσινής αύρας στο χώρο. Αυτή η αίσθηση ενισχύεται ακόμη περισσότερο αν επιλέξουμε ένα πλακάκι με ψηφίδα και τοποθετήσουμε καλοκαιρινά στοιχεία διακόσμησης, όπως βότσαλα και κοχύλια. Σε περίπτωση που το μπάνιο σας είναι μικρό προτιμήσετε ανοιχτές αποχρώσεις. Έτσι, θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Το λευκό μπάνιο μεγαλώνει τον χώρο, όπως και ο δυνατός φωτισμός. Αν το μπάνιο σας έχει παράθυρο τότε βάψτε το λευκό για να φανεί μεγαλύτερο κάτω από το φυσικό φως του ήλιου. Οι απαλές αποχρώσεις θερμών χρωμάτων όπως το πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο κλπ καλό θα ήταν να συνοδεύονται από αξεσουάρ μπάνιου σε ουδέτερα χρώματα. Οι αρμοί των πλακιδίων με το δικτύωμα που δημιουργούν προσδιορίζουν τα όρια του χώρου και κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρότερος από έναν χώρο απλώς χρωματισμένο.

Η επιλογή πλακιδίων ίδιας διάστασης για δάπεδο και τοίχο κάνουν ασαφή τα όρια μεταξύ τοίχου – δαπέδου.

Σημαντικό ρόλο επίσης στη διακόσμηση των μπάνιων παίζουν οι καθρέφτες, οι οποίοι προσθέτουν βάθος στον χώρο. Καλό θα ήταν η μια πλευρά του μπάνιου πάνω από τον νιπτήρα να καταλαμβάνεται όλη από έναν μεγάλο καθρέφτη. Τοποθετήστε λουλούδια: μια ορχιδέα είναι το καταλληλότερο φυτό, μια και θα δώσει χρώμα και τρέφεται από την υγρασία που υπάρχει ούτως ή άλλως στον χώρο. Αν δεν έχετε φυσικό φως, επιλέξτε μία μικρή ζάμια, «το φυτό της ντουλάπας» όπως λέγεται. Δεν θέλει πολύ φως, όμως καλύτερα να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου για να παίρνει λίγο. Δώστε χρώμα στις πετσέτες σας, το χαλάκι και την κουρτίνα του μπάνιου: αποφύγετε τα έντονα σχέδια στις πετσέτες, αν έχουν τα πλακάκια σας ή το αντίθετο. Βάλτε κεριά: στολίστε ωραία κεριά και ανάψτε τα όταν κάνετε μπάνιο. Δεν φαντάζεστε πόσο θα σας χαλαρώσει. Επιλέξτε άρωμα λεβάντας που έχει και καλή ενέργεια σύμφωνα με το φενγκ σούι.

Καλέστε μας για προσφορά
Back to top