Νέα

Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου

Σε μια ανακαίνιση δαπέδου το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι το  τι υπόστρωμα έχουμε  και τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε, ώστε να έχουμε τη κατάλληλη πρόσφυση.

  • Τοποθέτηση πλακιδίων σε μωσαϊκό -μάρμαρο

Αν το δάπεδο μας είναι παλιό μωσαϊκό ή μάρμαρο υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη και σχετικά πιο οικονομική (ιδιαίτερα αν τα μέτρα είναι πολλά) είναι να περάσουμε κάποιο αστάρι πρόσφυσης, όπως είναι το Kerakoll  Keragrip  ή κάποιο άλλο χαλαζιακό αστάρι του εμπορίου. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε κόλλα. Η δεύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουμε τη κατάλληλη κόλλα για συγκόλληση πλακιδίων πάνω σε μη απορροφητικά υποστρώματα. Και στις δύο περιπτώσεις το δάπεδο μας πρέπει να είναι σταθερό και καθαρό από σκόνες και λάδια.

  • Τοποθέτηση πλακιδίων σε παλιά τσιμεντοκονία

Αν το δάπεδο μας έχει πλακάκια και τα αποξηλώσουμε ελέγχουμε τη παλιά τσιμεντοκονία αν είναι σαθρή και τρίβεται .Αν υπάρχει κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα τότε περνάμε τη τσιμεντοκονία μας με ένα γαλάκτωμα της  Kerakoll , το Keradur. Το γαλάκτωμα αυτό σκληραίνει τη τσιμεντοκονία και μπορούμε να τοποθετήσουμε πλακάκια χωρίς να χρειαστεί να ξηλώσουμε τη τσιμεντοκονία.Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν επιδιορθωθεί με το γαλάκτωμα τότε πρέπει να προχωρήσουμε σε αποξήλωσει της τσιμεντοκονίας και τοποθέτηση νέας ισχυρής.

kerakoll-keradur

 

  • Τοποθέτηση πλακιδίων πάνω σε παλιά πλακάκια

Είναι μια λύση που μπορούμε να την εφαρμόσουμε με όπως την εφαρμόζουμε στα μάρμαρα-μωσαϊκά (χαλαζιακό αστάρι ή κόλα κατάλληλη) αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αν πάθουν κάτι τα παλιά πλακάκια (φουσκώσουν-κουφώσουν) να πάει χαμένο το καινούργιο μας δάπεδο.

Καλέστε μας για προσφορά
Back to top