Νέα

Τοποθέτηση πλακιδίων – Τι να προσέξετε

Marazzi πλακάκια βεράντας

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει σε περιόδους ανακαίνισης ή κατασκευής (είτε εσωτερικών είτε εξωτερικών χώρων) είναι η επιλογή του τεχνίτη, ο οποίος θα αναλάβει την τοποθέτηση πλακιδίων. Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι μια σημαντική διαδικασία, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ακρίβεια για να μην φθαρούν τα υλικά και να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Η επιλογή των κατάλληλων πλακιδίων για την κουζίνα, το μπάνιο, τη βεράντα και τον επαγγελματικό σας χώρο μπορεί να είναι χρονοβόρα και μάλιστα με μεγάλο κόστος εάν δεν έχετε την σωστή καθοδήγηση από έναν εξειδικευμένο επαγγελματία τεχνίτη.

Οι τοποθετήσεις πλακιδίων είναι από τις πιο συνήθεις εργασίες που χρειάζονται στην κατασκευή είτε στην ανακαίνιση ενός χώρου. Πολλοί ίσως θεωρούν ότι η τοποθέτηση πλακιδίων είναι μια εύκολη εργασία που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε μάστορας, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιλογή του τεχνίτη, ώστε να αποφύγετε κακοτεχνίες και μελλοντικά προβλήματα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερα κόστη.

H τοποθέτηση πλακιδίων απαιτεί εξειδικευμένους χειρισμούς καθώς η ανακαίνιση ενός χώρου απαιτεί την αποξήλωση της παλιάς στρώσης πλακιδίων, τον καθαρισμό των επιφανειών καθώς και γεμίσματα (σε περίπτωση που υπάρχουν ατέλειες ή τρύπες).  Ο ειδικός θα διασφαλίσει πως η επιφάνεια που θα γίνει η τοποθέτηση πλακιδίων είτε είναι κάθετη είτε οριζόντια θα είναι ευθυγραμμισμένη και λεία, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα στην συνολική εργασία. Ο ειδικός τεχνίτης πριν την τοποθέτηση των καινούριων σας πλακιδίων, θα φροντίσει επίσης για τη στεγάνωση του υποστρώματος, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγρασίας, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση μούχλας ή και αποκόλληση πλακιδίων. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στην τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου καθώς χρειάζεται στρώσιμο τσιμεντοκονιάματος, ώστε να αλφαδιαστεί καλά η επιφάνεια. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο πλακάκια να φουσκώνουν και τελικά να ξεκολλάνε σε περιπτώσεις λανθασμένης τοποθέτησης, για αυτό φροντίστε να επιλέξετε έναν επαγγελματία τεχνίτη. Άλλωστε το κόστος εργασίας γενικότερα για τις τοποθετήσεις πλακιδίων είναι αρκετά προσιτό, συγκριτικά και με άλλες οικοδομικές εργασίες.

Εξίσου σημαντική είναι η ποιότητα των πλακιδίων που θα χρησιμοποιηθούν. Εάν, για παράδειγμα, τα πλακάκια που έχουν αγοραστεί είναι Β’ ή Γ διαλογής, όπως συνηθίζεται να αναφέρονται τα πλακάκια χαμηλής ποιότητας, μπορεί να υπάρξει δυσκολία στην τοποθέτησή τους. Τα ψηφιδωτά (μωσαϊκά), κεραμικά πλακίδια και πορσελάνινες πλάκες των εταιρειών Marazzi, Ceramichelea και Sintesiceramica μπορούν να καλύψουν όλες τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις ως προς επιφάνειες και διαστάσεις, ξεκινώντας από κουκκιδωτές ψηφίδες διαστάσεων 2×2 εκ. που επικολλώνται πάνω σε δικτυωτά φύλλα διαστάσεων 30×30 εκ. για ευκολότερη τοποθέτηση, και φτάνοντας μέχρι και τις μέγιστες διαστάσεις των 120×120 εκ.

Ο Παντελής Θεοδωρίδης με πολυετή πείρα στις τοποθετήσεις πλακιδίων όλων των ειδών (Κεραμικά, Γρανίτες, Υαλωμένα, Ψηφίδες) καθώς και σε κάθε είδους μονώσεις (Υγρομόνωση, Θερμομόνωση) σκεπτόμενος πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του, καλύπτει κάθε λειτουργική, διακοσμητική και οικονομική απαίτηση. Επιπλέον, ο Παντελής Θεοδωρίδης μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία κατά τη διάρκεια των εργασιών με ταχύτητα και εγγύηση αποτελέσματος λόγω της συσσωρευμένης πείρας και της συνέπειας του. Για οποιαδήποτε απορία προκύψει κατά την ανάγνωσή σας μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 6977220974.

Καλέστε μας για προσφορά
Back to top